Internet

Ponujamo storitve preko kabelskega in optičnega omrežja

Kabelski internet

Kabelski internet je tehnologija in storitev, ki uporablja obstoječe HIBRIDNO KKS omrežje (sestavljeno iz optičnih in koaksialnih kabelskih povezav, ki vodijo televizijski signal do TV sprejemnikov) za prenašanje podatkov z interneta do izbranega računalnika ob izredno visoki hitrosti. Prenos TV in računalniškega signala poteka simultano po istem kablu toda različnih frekvencah. Tako lahko uporabnik istočasno gleda televizijo in brska po internetu.

Prednosti kabelskega interneta

zmogljiv kabelski sistem, ki omogoča visoke internetne hitrosti

sistem deluje z uporabo obstoječega TV kabla. Modem je priklopljen na kabelski priključek, računalnike pa na modem priključimo preko standardne omrežne kartice

Optični internet

Optično omrežje omogoča zanesljivo in hitro uporabo širokopasovnih storitev, kot so internet, internetna telefonija in televizija. Optične komunikacije so najobetavnejša komunikacijska tehnologija, s katero je mogoče zadovoljiti potrebe po množičnih povezavah v sedanjosti in prihodnosti.

Zakaj preklopiti na optiko?

simetričen prenos podatkov do in od uporabnika
visoke internetne hitrosti (do 300 Mbit/s)
kakovostno spremljanje televizije
zanesljivo in varno omrežje
gledanje video vsebin brez nalaganja

Optični internet

 

 

Spletna stran Kabelnet združuje kabelska partnerska podjetja. Za priklop in informacije o posameznih storitvah, se obrnite na svojega kabelskega operaterja.

SoftNET je zasebni regionalni ponudnik telekomunikacijskih storitev. V skupini KabelNET je podjetje SoftNET ponudnik interneta in telefonskih storitev.

Mobilna telefonija SoftNET mobil je namenjena uporabnikom, ki že uporabljajo storitve kabelskih operaterjev. Izbirate lahko med šestimi paketi in širokim naborom telefonov.